W dniu 24 maja 2022 r. w Hotelu DeSilva Premium w Opolu o godz. 13.00 startuje II Festiwal Bioróżnorodności, a w ramach niego ciekawe wykłady i prelekcje oraz degustacja potraw i produktów ekologicznych oraz potraw tradycyjnej kuchni regionalnej.

Festiwal to kolejna okazja promocji różnorodności biologicznej naszego regionu, wprowadzenia prostych i ekologicznych rozwiązań do życia codziennego, a także możliwość wymiany poglądów dotyczących zrównoważonego życia w zgodzie z naturą. Dla wszystkich gości przygotowano pamiątkowe podarunki w postaci nasion ziół i kwiatów. Festiwalowi towarzyszyć będzie promocja książki autorstwa Sandry Jagielskiej „Ogród bioróżnorodny. Poradnik praktyczny” i jej darmowa dystrybucja.

PROGRAM

Warto posłuchać!

  • „Kto jada borowiki to ma dobre wyniki- o pięknie i mocy ukrytych w grzybach” – Sabina Dąbrowska, lokalna znawczyni grzybów - wykład wprowadzający; 
  • „Sielsko i anielsko – ogród kwiatowy, zielony balkon, rabatka urządzone z lokalnego kwiatka” – spotkanie autorskie z Sandrą Jagielską i prezentacja książki „Ogród bioróżnorodny. Poradnik praktyczny”.

Warto spróbować!

Strefa degustacji:

  • Potrawy i produkty ekologiczne;
  • Potrawy tradycyjnej kuchni regionalnej.

Warto z nami być!

  • Promocja i dystrybucja książki „Ogród bioróżnorodny. Poradnik praktyczny”;
  • Upominki – nasiona kwiatów i ziół;
  • Inne niespodzianki.

Impreza bezpłatna – finansowana w ramach projektu RPOP.05.01.00-16-0004/19 „Ochrona różnorodności biologicznej w Aglomeracji Opolskiej poprzez działania edukacyjno – informacyjne – etap II”.

Ochrona różnorodności biologicznej w AO
Ochrona różnorodności biologicznej w AO
 do góry