II Festiwal Bioróżnorodności
W dniu 24 maja 2022 r. w Hotelu DeSilva Premium w Opolu o godz. 13.00 startuje II Festiwal Bioróżnorodności, a w ramach niego ciekawe wykłady i prelekcje oraz degustacja potraw i produktów ekologicznych oraz potraw tradycyjnej kuchni regionalnej.
Festiwal to kolejna okazja promocji różnorodności biologicznej naszego regionu, wprowadzenia prostych i ekologicznych rozwiązań do życia codziennego, a także możliwość wymiany poglądów dotyczących zrównoważonego życia w zgodzie z naturą. Dla wszystkich gości przygotowano pamiątkowe podarunki w postaci nasion ziół i kwiatów. Festiwalowi towarzyszyć będzie promocja książki autorstwa Sandry Jagielskiej „Ogród bioróżnorodny. Poradnik praktyczny” i jej darmowa dystrybucja.
PROGRAM
Warto posłuchać!
- „Kto jada borowiki to ma dobre wyniki- o pięknie i mocy ukrytych w grzybach” – Sabina Dąbrowska, lokalna znawczyni grzybów - wykład wprowadzający;
- „Sielsko i anielsko – ogród kwiatowy, zielony balkon, rabatka urządzone z lokalnego kwiatka” – spotkanie autorskie z Sandrą Jagielską i prezentacja książki „Ogród bioróżnorodny. Poradnik praktyczny”.
Warto spróbować!
Strefa degustacji:
- Potrawy i produkty ekologiczne;
- Potrawy tradycyjnej kuchni regionalnej.
Warto z nami być!
- Promocja i dystrybucja książki „Ogród bioróżnorodny. Poradnik praktyczny”;
- Upominki – nasiona kwiatów i ziół;
- Inne niespodzianki.
Impreza bezpłatna – finansowana w ramach projektu RPOP.05.01.00-16-0004/19 „Ochrona różnorodności biologicznej w Aglomeracji Opolskiej poprzez działania edukacyjno – informacyjne – etap II”.