W dniu 24 maja 2022 r. w Hotelu DeSilva Premium w Opolu o godz. 13.00 startuje II Festiwal Bioróżnorodności, a w ramach niego ciekawe wykłady i prelekcje oraz degustacja potraw i produktów ekologicznych oraz potraw tradycyjnej kuchni regionalnej.
Festiwal to kolejna okazja promocji różnorodności biologicznej naszego regionu, wprowadzenia prostych i ekologicznych rozwiązań do życia codziennego, a także możliwość wymiany poglądów dotyczących zrównoważonego życia w zgodzie z naturą. Dla wszystkich gości przygotowano pamiątkowe podarunki w postaci nasion ziół i kwiatów. Festiwalowi towarzyszyć będzie promocja książki autorstwa Sandry Jagielskiej „Ogród bioróżnorodny. Poradnik praktyczny” i jej darmowa dystrybucja.
PROGRAM
Warto posłuchać!
Warto spróbować!
Strefa degustacji:
Warto z nami być!
Impreza bezpłatna – finansowana w ramach projektu RPOP.05.01.00-16-0004/19 „Ochrona różnorodności biologicznej w Aglomeracji Opolskiej poprzez działania edukacyjno – informacyjne – etap II”.