Data wydruku: 2024-11-27 03:52:01

Konkurs na najlepszy regionalny produkt żywnościowy

logo konkurs
logo konkurs

CEL KONKURSU
1. Identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych regionalnych produktach
żywnościowych, wytwarzanych w gospodarstwach i przez lokalnych rzemieślników.
2. Poszukujemy produktów specyficznych, charakterystycznych dla danego regionu, które mogą
stać się jego wizytówką.
3. Upowszechnianie wiedzy o możliwości wykorzystania walorów specyficznych, regionalnych
produktów w ofercie lokalnego rolnictwa, turystyki (a w szczególności – agroturystyki) oraz
rzemiosła i przetwórstwa.
4. Nominacja konkursowych produktów do katalogu rodzimej żywności wyjątkowej jakości oraz
wskazanie na możliwość ubiegania się przez laureatów konkursu o odpowiednią prawną ochronę,
zgodną ze standardami obowiązującymi w UE.

Załączniki:
Regulamin-nkd-produkt (276,46 kB)

załączył: Iwona Wiercińska, Insp. ds. promocji dnia 2015-05-27 09:04 Liczba pobrań: 5

Zgloszenie-produkt-2015 (22,32 kB)

załączył: Iwona Wiercińska, Insp. ds. promocji dnia 2015-05-27 09:04 Liczba pobrań: 4