Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym nr ZZP.KS - 0341/P15/09 o szacunkowej wartości powyżej 14 000 Euro na: Przygotowywanie i dostawę gorących posiłków dla uczniów i osób uprawnionych w gm ZZP.KS-0341/P15/09
B U R M I S T R Z O Z I M K A ogłasza przetarg nieograniczony o szacunkowej wartości powyżej 14 000,00 euro na:
„Przygotowywanie i dostawę gorących posiłków dla uczniów i osób uprawnionych w gminie Ozimek” PRZETARG OBEJMUJE NASTĘPUJĄCY ZAKRES: Przygotowanie i dostawę gorących posiłków dla uczniów do szkół podstawowych w Antoniowie, Grodźcu, Dylakach, a także zapewnienie posiłków w Ozimku dla uczniów szkół miejscowych, które nie posiadają punktów żywieniowych, jak również dla osób starszych, chorych, niepełnosprawnych, dzieci młodszych i innych osób uprawnionych (średnio ok. 1800 posiłków miesięcznie) Przedmiot zamówienia zgodnie z CPV Wspólny Słownik Zamówień (CPV) : 55 32 10 00 – 6 usługi przygotowywania posiłków 55 52 00 00 – 1 usługi dostarczania posiłków Zamawiający nie przewiduje: −składania ofert wariantowych, −składania ofert częściowych, −zawarcia umowy ramowej, −ustanowienia dynamicznego systemu zakupów, −zastosowania aukcji elektronicznej. Termin realizacji zamówienia – 04.01.2010r. – 31.12.2010r. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy 1.są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymaganiami ustawowymi, 2.posiadają uprawnienia niezbędne do wykonywania określonych prac lub czynności, jeśli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 3.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, potencjał ekonomiczny i techniczny, a także pracowników zdolnych do wykonania zamówienia, 4.znajdują się w sytuacji finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. Dokumenty i informacje wymagane od oferenta: 1.Oferta Wykonawcy – wg wzoru załączonego do dokumentacji przetargowej i podpisana przez upełnomocnionych przedstawicieli, 2.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, 3.Oświadczenie o spełnieniu warunków zawartych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych, 4.Oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, bądź zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 5.oświadczenie, że usługi będące przedmiotem zamówienia zostaną wykonane przez osoby posiadające stosowne kwalifikacje, oraz że Wykonawca posiada odpowiedni potencjał techniczny do wykonania w/w usług lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego lub osób zdolnych do wykonania zamówienia 6.aktualny dokument wydany przez Państwową Inspekcję Sanitarną o braku przeciwwskazań do przygotowywania posiłków ciepłych w lokalu wskazanym przez oferenta. 7.wykaz wykonanych usług polegających na przygotowaniu min. 1000 posiłków miesięcznie przez okres co najmniej 6 miesięcy. Ocena spełnienia powyższych warunków odbywać się będzie na zasadzie spełnia/nie spełnia Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia dostępna jest poniżej oraz w siedzibie Zamawiającego pok. 220a Termin składania ofert –21.12.2009r. godz. 10.00 w siedzibie Zamawiającego pok. nr 114. Kryteria oceny ofert: Cena za jeden posiłek: 100 % Wykonawca jest związany ofertą 30 dni licząc od dnia złożenia oferty ostatecznej. Wadium: Zamawiający nie wymaga wpłacenia wadium. Zamawiający może udzielić zamówienia uzupełniające zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ogłoszenie o wszczęciu postępowania zostało opublikowane w Biuletynie Zamówień Publicznych (BZP) w dniu 11.12.2009r.
ZAŁĄCZNIK: Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia |